maanantai 19. syyskuuta 2011

Isänpäiväkakku nro 2: suklaajuustokakku

Aikaisemmin julkaisinkin blogissa jo oman isänpäiväkakku-feivöriittini: Bailey's juustokakun. Tässä toinen juustokakku, joka kuuluu ehdottomasti myös omaan suosikkivalikoimaani.

Suklaajuustokakun valmistus

Suklaajuustokakku marjakoristelulla
Ainekset:
  • 200 g Digestive-keksejä murustettuna/Domino keksejä
  • 50 g voita 1 levy taloussuklaata 
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa 
  • 2 munaa 
  • 1,5 dl sokeria 
  • 1 rkl vanilliinisokeria 
  • 2 dl Kermaa 
  • 4 kpl liivatelehtiä 
  • Marjoja (jos haluaa)
Murskaa keksit ja sekoita ne voin kanssa ja vuoraa irtopohjallisen vuuan pohja niillä. Keksit voi rikkoa esim. tuopposella tai blenderillä. Mielikuvituksen käyttö on suotavaa.

Sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa kerma vaahdoksi yhdessä kulhossa. Vatkaa puolestaan toisessa kulhossa kananmunan valkuainen ja puolet sokerista vaahdoksi. Ja vielä tarvitaan kolmas kulho, jossa tehdään juustosta, liivatteista (liota liivatelehdet kylmässä vedessä muutama minuutti ja sulata ne 2 rkl:aan kiehuvaa vettä), kananmunankeltuaisista, toisesta puolesta sokeria ja vanilliinisokerista seos. Sekoita tähän seokseen sulatettu suklaa (anna suklaan jäähtyä hyvin ennen lisäämistä, ettei juusto juoksetu)

Sekoita kermavaahto, valkuais-sokerivaahto ja suklaa-juusto ym seokset yhteen ja kaada vuokaan pohjan päälle. Anna hyytyä peitettynä jääkaapissa noin 4 tuntia, yön yli menee kanssa hyvin. Tämän kakun voi myös pakastaa ja sen kanssa voi tarjota sorbettia, marjoja, jäätelöä tai sitten vain tarjota sellaisenaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti